Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Pellendijk 4 in Westendorp 7054 AL

Pellendijk 4

7054 AL Westendorp, NL
Vraagprijs € 1.500.000,- k.k. Beschikbaar

Omschrijving

Aangeboden in het prachtige landelijke gebied van Westendorp, tussen Varsseveld en Doetinchem, een:

Landhuis met hippische accommodatie
geschikt voor diverse doeleinden (recreatie, zorg, opslag, transport of ambachtelijk bedrijf)


Omschrijving
Op een schitterende locatie gelegen modern en kwalitatief zeer goed...
Lees meer

Kenmerken

Hoofdtype(n) Manege pensionstalling Perceeloppervlakte 03 ha 72 a 75 ca
Lees meer

Omschrijving

Aangeboden in het prachtige landelijke gebied van Westendorp, tussen Varsseveld en Doetinchem, een:

Landhuis met hippische accommodatie
geschikt voor diverse doeleinden (recreatie, zorg, opslag, transport of ambachtelijk bedrijf)


Omschrijving
Op een schitterende locatie gelegen modern en kwalitatief zeer goed paardenbedrijf. Op dit moment in gebruik als hippische accommodatie met een africhtings-, trainings- en pensionstal (bouwjaar 1998). Het object is gelegen in het buitengebied in de omgeving van Doetinchem en is daardoor zeer goed bereikbaar via de A12, de A18 en uitvalswegen richting Duitsland. Deze unieke locatie bestaat uit een uitstekend onderhouden royaal landhuis (geschikt voor dubbele bewoning) en een managecomplex, dat geschikt is voor diverse doeleinden.

De totale grondoppervlakte is 37.275 m², waarvan ca. 2,6 hectare aan weiland, met nog een extra ponystal.

Nieuwe functies
Op het object rust de bestemming “specifieke vorm van agrarisch - productiegerichte paardenhouderij”. De locatie is echter vanwege de ligging, de aanwezige woningen en de bedrijfsgebouwen ook bijzonder geschikt voor alternatieve functies zoals recreatie, zorg, opslag, transport of ambachtelijk bedrijf. Wijziging van het bestemmingsplan is onder voorwaarden mogelijk. Wij adviseren u graag over de voorwaarden en mogelijkheden.

Woonhuis
Het royale landhuis (1999) bestaat uit 2 wooneenheden, de totale inhoud bedraagt ca. 1.250 m³.

Indeling hoofdwoonhuis:
Begane grond: centrale hal, toilet, entree hoofdwoonhuis, woonkamer met open haard, ruime woonkeuken met inbouwapparatuur, bijkeuken, kelder.
Verdieping: overloop, 5 ruime slaapkamers, moderne badkamer.

Indeling tweede woonhuis:
Begane grond: entree, hal, toilet, keuken, woonkamer met schouw en tegeltableau, slaapkamer en badkamer.
Verdieping: de mogelijkheid is aanwezig om op de eerste verdieping slaapkamers te creëren.

Het woonhuis is voorzien van alle in het buitengebied gangbare voorzieningen zoals gas, water, elektra en riool. De verwarming geschiedt door middel van CV (1999). Rondom het landhuis is een prachtige tuin in parkstijl aangelegd. Het geheel biedt een zeer verzorgde aanblik.

Bedrijfsgebouwen en omliggend terrein
Het managecomplex bestaat uit een binnenmanege van 20 m x 45 m, 15 ruime paardenboxen, kantine, opzadelruimte, kantoor, wasplaatsen, solarium, poetsplaatsen, toiletten, bergruimte en opslagruimten. Het geheel is professioneel en praktisch opgezet en bevindt zich in een zeer goede staat van onderhoud.

Op locatie staat een degelijke kapschuur (350 m²) met 5 ruime paardenboxen en deels afsluitbare stallingruimte voor vrachtwagens en ander groot materieel.

Achter het managecomplex bevindt zich de buitenpiste van 85 m x 85 m met longeercirkel en trainingsmolen. Naast de gebouwen ligt landbouwgrond, op dit moment in gebruik als weiland.

De bedrijfsgebouwen hebben een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 2.000 m² en zijn geschikt te maken voor nieuwe functies, al dan niet in combinatie met de paardenhouderij.

Omgeving

Achterhoek
De Achterhoek is een streek in het oosten van Nederland in de provincie Gelderland. In het Achterhoeks coulisselandschap is veel en geschakeerd natuurschoon te vinden. Bossen, heide, weides en houtsingels wisselen elkaar af in een licht heuvelachtig gebied. De Achterhoek is rijk aan kastelen, landgoederen en landhuizen.

De stad Doetinchem (ca. 10 autominuten van de locatie) vervult vanwege haar omvang (57.000 inwoners) een centrumfunctie op maatschappelijk, cultureel en economisch terrein in de Achterhoek. Doetinchem heeft voorzieningen als een ruim winkelbestand, onderwijsinstellingen, een ziekenhuis, bioscoop, muziekschool en theater.

Westendorp is een levendige buurtschap tussen Varsseveld en Doetinchem, op ca. 2 autominuten van de snelweg A 18 (richting Doetinchem). De buurtschap telt in totaal ca. 1.115 inwoners. Westendorp maakt deel uit van de gemeente Oude IJsselstreek (in totaal ca. 40.000 inwoners). Deze gemeente kenmerkt zich als vriendelijk, met een ruim winkelbestand, goede basisscholen en voortgezet onderwijs, een zeer actief verenigingsleven en ruime sportfaciliteiten.

Het buitengebied van de gemeente Oude IJsselstreek laat van oudsher veel afwisseling zien. Bossen, akkers en karakteristieke boerderijen bepalen het landschapsbeeld. De prachtige natuur leent zich perfect voor ontspanning en inspanning. Zowel inwoners als toeristen maken gebruik van sportieve mogelijkheden als fietsen, wandelen of paardrijden.

De aangeboden locatie vormt een uniek object op een bijzondere locatie: een modern, goed onderhouden landhuis met hippische accommodatie, goed bereikbaar en gelegen in een prachtig groen, natuurrijk landschap.
Wat dit object verder bijzonder maakt is dat er binnen het bestemmingsplan mogelijkheden zijn op het complex nieuwe functies te realiseren, bijvoorbeeld op het terrein van recreatie, zorg, opslag, transport of ambachtelijk bedrijf. Vraag ons naar de voorwaarden en mogelijkheden.
?
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Manege pensionstalling Productierechten Overig Productierechten Manege, Pension, Africht, Overig Aantal paardenboxen 25 Rijhallen Rijhal Oppervlakte: 900 m²; bouwjaar: 1998; Kantine aanwezig Overige voorzieningen ManegePensionstalling 25 paardenboxen ManegePensionstalling Wasplaatsen ManegePensionstalling Solarium ManegePensionstalling Behandelruimte met behandelbox ManegePensionstalling Zadelkamer ManegePensionstalling Quarantainestallen ManegePensionstalling Stapmolen ManegePensionstalling Longeercirkel ManegePensionstalling Buitentrainingsvoorziening / buitenbak ManegePensionstalling Paddocks ManegePensionstalling Weides ManegePensionstalling Ruime parkeervoorzieningen ManegePensionstalling Vaste-mest-opslag Nevenfunctie Nevenfunctie Paardenhouderij Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 1.500.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 03 ha 72 a 75 ca Huiskavels 03 ha 72 a 75 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 03 ha 72 a 75 ca Aantal bedrijfswoningen 1 Inhoud 1250 m³ Onderhoud binnen Goed tot uitstekend (Te splitsen woning) Onderhoud buiten Goed tot uitstekend (fraai aangelegd) Bouwjaar 1998
Route van naar Pellendijk 4, 7054 AL Westendorp

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Neem contact met ons op

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor uw contactaanvraag, wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Jan Willem Klein Wolterink
Irma Schutte
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.