Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Romienendiek 6 A in Aalten 7122 PA

Romienendiek 6 a

7122 PA Aalten
Prijs op aanvraag
Verkocht

Omschrijving

Aangeboden in de gemeente Aalten, in het prachtige landelijk gebied van de Achterhoek, een: nieuwbouwlocatie landhuis en bedrijfspand met bestaand gastenverblijf.

De locatie ligt op ca. 1,5 kilometer van het dorp Aalten. De locatie is gesitueerd aan een rustige weg waardoor er een natuurlijke en rustieke uitstraling van het geheel uitgaat. Kenmerkend aan deze ligging is de combinatie...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Aangeboden in de gemeente Aalten, in het prachtige landelijk gebied van de Achterhoek, een: nieuwbouwlocatie landhuis en bedrijfspand met bestaand gastenverblijf.

De locatie ligt op ca. 1,5 kilometer van het dorp Aalten. De locatie is gesitueerd aan een rustige weg waardoor er een natuurlijke en rustieke uitstraling van het geheel uitgaat. Kenmerkend aan deze ligging is de combinatie tussen landelijk wonen enerzijds en de bereikbaarheid van voorzieningen als winkels, scholen en recreatieve faciliteiten anderzijds.

De locatie is gelegen in de buurtschap Dale, welke deel uitmaakt van een uniek coulisselandschap. Dale ligt aan de noordkant van Aalten en heeft een weids en glooiend landschap, afgewisseld met bomen en karakteristieke boerderijen. Ongerepte zandpaden slingeren door het landschap en zijn voor zowel wandelaars als fietsers een ware belevenis.

De aangeboden locatie is gelegen aan de Romienendiek. Op dit moment is de agrarische bedrijfsbebouwing nog aanwezig. Door Rinke ter Haar Architectuur uit Aalten is een ontwerp gemaakt voor de inrichting van een nieuw erf. Het ontwerp is opgenomen in de brochure.

In de ontwikkeling van het plan is rekening gehouden met de prachtige ligging van de locatie. Het erf bestaat uit een nieuw te bouwen landhuis met een inhoud van max. 1.250 m³, welke is gepositioneerd op het hoge gedeelte van het perceel, waardoor er een riant uitzicht vanuit het woonhuis op het beekdal aan de westzijde ontstaat.
Bij de woning kan een schuur/garage van max. 200 m² gebouwd worden. Tevens bestaat de mogelijkheid tot het realiseren van een bedrijfspand van max. 750 m². Binnen het bestemmingsplan zijn er verschillende alternatieven om op de locatie nieuwe functies te realiseren. De bestaande, ruime woning kan gebruikt worden als gastenverblijf/bed & breakfast.

Kavelgegevens

De aangeboden kavel heeft een oppervlakte van ca. 15.000 m² en is ontsloten op de Romienendiek. De aankoop van meer grond is mogelijk, tot een totale oppervlakte van ca. 3,3 ha. Uniek aan deze locatie is dat er naar eigen wensen een woonhuis gerealiseerd kan worden in combinatie met het uitoefenen van een bedrijfsfunctie in een naar eigen behoeften te bouwen bedrijfspand.

Door de grootte en de ligging van het perceel is er voor de bewoners voldoende rust en ruimte. Op het perceel zijn er genoeg mogelijkheden voor het aanleggen van een tuin of boomgaard. Ook is er voldoende ruimte voor hobbyisten en klusliefhebbers. Het perceel leent zich tevens prima voor het houden van paarden of kleindieren als pony’s of schapen. De aangeboden locatie is daarom een ideale plek om van het echte buitenleven te genieten.

Gemeente Aalten

De gemeente Aalten is gelegen in het oostelijke deel van de Achterhoek (provincie Gelderland) tussen Varsseveld en Winterswijk. De gemeente telt ruim 27.000 inwoners. De gunstige ligging van de gemeente wordt benadrukt door de ligging aan de N313 (vanuit de Duitse grens richting Enschede). De A18 (richting Doetinchem) ligt op 8 kilometer afstand van Aalten-dorp. De gemeente Aalten bestaat uit 4 woonplaatsen te weten: Aalten, Dinxperlo, Bredevoort en De Heurne. Voorts kent de gemeente een aantal buurtschappen, te weten: Dale, Barlo, Haart, Heurne, 't Klooster, Lintelo en IJzerlo.

De gemeente heeft een uitgebreid en afwisselend winkelbestand, waaronder verschillende supermarkten, de grotere winkelketens, maar ook kleinere winkels voor specifieke diensten en producten. De markt vormt het gezellige middelpunt van het winkelhart van Aalten, alwaar het in de verschillende restaurants en cafés prima toeven is. In de gemeente is een ruim aanbod van scholen, zowel voor het primair-, speciaal- als het voortgezet onderwijs. Doetinchem is de dichtstbijzijnde plaats voor vervolgonderwijs. De gemeente Aalten beschikt tevens over een NS-station. Daarnaast zijn er verschillende busverbindingen aanwezig.

Rust, ruimte en natuurschoon maken van de gemeente Aalten een ideale plek om te wonen en te werken, maar ook om te recreëren. De gemeente beschikt bijvoorbeeld over een goed netwerk aan fiets- en wandelroutes, diverse musea en uitgebreide sportfaciliteiten.

De aangeboden locatie aan de Romienendiek 6a vormt een bijzonder object op een prachtige plek: een nieuwbouwlocatie voor een landhuis en bedrijfspand met daarbij een bestaand gastenverblijf, gelegen in een groen, natuurrijk landschap. De totale perceeloppervlakte bedraagt circa 10.000 m². Desgewenst kan er grond bij verworven worden.

Wenst u meer informatie over deze locatie of wenst u een bezichtiging, neem dan contact op met ons kantoor. Ons telefoonnummer is 0543-478113.
Overdracht Status Verkocht Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 15000 m² Kadasteroppervlakte 15000 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 15 Oppervlakte 15000 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Romienendiek 6 a, 7122 PA Aalten

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Neem contact met ons op

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor uw contactaanvraag, wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Jan Willem Klein Wolterink
Irma Schutte
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring