Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Aladnaweg 15 in Aalten 7122 RP

Aladnaweg 15

7122 RP Aalten
Prijs op aanvraag
Verkocht

Omschrijving

Aangeboden in de gemeente Aalten, in het prachtige landelijke gebied van de Achterhoek, een: woonboerderij met schuren.

De woonboerderij ligt op ca. 3,0 kilometer van het dorp Aalten en op ca. 4,0 kilometer van het dorp Lichtenvoorde. De locatie is gesitueerd aan een eigen weg waardoor er een natuurlijke en rustieke uitstraling van het geheel uitgaat. Kenmerkend aan...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1880 Woonoppervlakte 90 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Omschrijving

Aangeboden in de gemeente Aalten, in het prachtige landelijke gebied van de Achterhoek, een: woonboerderij met schuren.

De woonboerderij ligt op ca. 3,0 kilometer van het dorp Aalten en op ca. 4,0 kilometer van het dorp Lichtenvoorde. De locatie is gesitueerd aan een eigen weg waardoor er een natuurlijke en rustieke uitstraling van het geheel uitgaat. Kenmerkend aan deze ligging is de combinatie tussen landelijk wonen enerzijds en de bereikbaarheid van voorzieningen als winkels, scholen en recreatieve faciliteiten anderzijds.

De woonboerderij is gelegen in de buurtschap Barlo, welke deel uitmaakt van een uniek coulisselandschap. Barlo heeft een wijds en glooiend landschap, afgewisseld met bomen en karakteristieke boerderijen. Ongerepte zandpaden slingeren door het landschap en zijn voor zowel wandelaars als fietsers een ware belevenis. In de nabije omgeving van de locatie bevinden zich mooie natuurgebieden als het Goor en de Vennebulten.

De aangeboden locatie bestaat uit een woonboerderij met verschillende schuren. Het geheel is ontsloten op de Aladnaweg. In de opzet komt de Achterhoekse erfgedachte duidelijk tot uitdrukking. De woonboerderij heeft een authentieke, streekeigen uitstraling.

De mogelijkheid bestaat om, onder bepaalde voorwaarden, de karakteristieke woonboerderij te splitsen in twee zelfstandige wooneenheden. De bestaande bijgebouwen zullen hierbij dan gedeeltelijk worden gesaneerd. Door de grootte en de ligging van de percelen blijft er voor iedere bewoner toch voldoende rust en ruimte. Door bouwontwerpburo 3dNb uit Aalten is een schetsplan voor de woningsplitsing opgesteld. Dit schetsplan is opgenomen in de bijlagen van de brochure.

Kavelgegevens

De aangeboden kavel heeft een oppervlakte van ca. 10.000 m². Het verwerven van meer grond behoort tot de mogelijkheden. De woonboerderij (bouwjaar ca. 1880) heeft een typisch Achterhoekse uitstraling en past daardoor in de landelijke omgeving. De woonboerderij incl. achterhuis heeft een inhoud van ca. 1.200 m³.

De boerderij behoeft grondige verbouwing om aan de eisen des tijds te voldoen, hierbij is de boerderij geheel naar eigen inzicht in te delen. De aanbouw is vernieuwd in de jaren negentig. De woonboerderij is voorzien van aansluitingen voor gas, water, elektra en riool. Er is een aanvraag voor de aanleg van glasvezel ingediend.

Op het erf zijn tevens een ligboxenstal (ca. 400 m²), een werktuigenloods (ca. 56 m²) en een kippenschuurtje (ca. 70 m²) aanwezig. Hierdoor kan de locatie goed worden gebruikt voor bijvoorbeeld stalling en opslag. Ook zijn er mogelijkheden voor klusliefhebbers om de schuren hobbymatig te gebruiken. Tevens is de locatie zeer geschikt voor het houden van hobbydieren en paarden.

Zowel het erf als de tuin bevinden zich nog in de originele staat. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om de ruimte rondom de boerderij naar eigen smaak in te richten. Vanwege de open ligging kan er aan verschillende kanten van het prachtige uitzicht genoten worden. Voor de liefhebbers is de aangeboden locatie een ideale plek voor het echte buitenleven.

Omgeving

De gemeente Aalten is gelegen in het oostelijke deel van de Achterhoek (provincie Gelderland) tussen Varsseveld en Winterswijk. De gemeente telt ruim 27.000 inwoners. De gunstige ligging van de gemeente wordt benadrukt door de ligging aan de N313 (vanuit de Duitse grens richting Enschede). De A18 (richting Doetinchem) ligt op 8 kilometer afstand van Aalten-dorp. De gemeente Aalten bestaat uit 4 woonplaatsen te weten: Aalten, Dinxperlo, Bredevoort en De Heurne. Voorts kent de gemeente een aantal buurtschappen, te weten: Dale, Barlo, Haart, Heurne, 't Klooster, Lintelo en IJzerlo.

De gemeente heeft een uitgebreid en afwisselend winkelbestand, waaronder verschillende supermarkten, de grotere winkelketens, maar ook kleinere winkels voor specifieke diensten en producten. De markt vormt het gezellige middelpunt van het winkelhart van Aalten, alwaar het in de verschillende restaurants en cafés prima toeven is. In de gemeente is een ruim aanbod van scholen, zowel voor het primair-, speciaal- als het voortgezet onderwijs. Doetinchem is de dichtstbijzijnde plaats voor vervolgonderwijs. De gemeente Aalten beschikt tevens over een NS-station. Daarnaast zijn er verschillende busverbindingen aanwezig. De gemeente beschikt over een goed netwerk aan fiets- en wandelroutes, diverse musea en uitgebreide sportfaciliteiten.

De aangeboden locatie aan de Aladnaweg 15 te Aalten vormt een bijzonder object op een unieke locatie: een karakteristieke woonboerderij met schuren, gelegen in een prachtig landschap, waarbij tevens de mogelijkheid bestaat om, onder bepaalde voorwaarden, het hoofdgebouw te splitsen in twee zelfstandige wooneenheden.

Wenst u meer informatie over deze woonboerderij met schuren, of wenst u een bezichtiging van de locatie, neem dan contact op met ons kantoor. Ons telefoonnummer is 0543-478113.
Overdracht Status Verkocht Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1880 Bouwjaar toelichting Vrijwel origineel Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 90 m² Perceeloppervlakte 10000 m² Gebouwgebonden buitenruimte 125 m² Overige inpandige ruimte 110 m² Externe bergruimte 526 m² Inhoud 1200 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 1 woonlaag Energie Warmwater Geiser eigendom Verwarming Gaskachels Buitenruimte Tuin Voortuin Hoofdtuin Voortuin Oppervlakte hoofdtuin 60 m² (5.0 m bij 12.0 m) Ligging hoofdtuin Zuid Kwaliteit tuin Aan te leggen Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van elektra en voorzien van water Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand hout, voor 4 auto's Parkeeroppervlakte 56 m² (1400 bij 400) Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk Onderhoud binnen Matig Onderhoud buiten Matig Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 1366 Oppervlakte 10000 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Aladnaweg 15, 7122 RP Aalten

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Neem contact met ons op

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor uw contactaanvraag, wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Jan Willem Klein Wolterink
Irma Schutte
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring