Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Heidedijk 5 in Aalten 7121 LM

Heidedijk 5

7121 LM Aalten
Prijs op aanvraag
Verkocht

Omschrijving

Gelegen in de gemeente Aalten, in het prachtige landelijk gebied van de Achterhoek, een: Halfvrijstaande woonboerderij.

De woning is gelegen tussen de dorpen Aalten en Lichtenvoorde, vestingstadje Bredevoort en grensgemeente Winterswijk. De locatie is gesitueerd aan een rustige weg waardoor een natuurlijke uitstraling van het geheel uitgaat....
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 115 m²
Lees meer

Omschrijving

Gelegen in de gemeente Aalten, in het prachtige landelijk gebied van de Achterhoek, een: Halfvrijstaande woonboerderij.

De woning is gelegen tussen de dorpen Aalten en Lichtenvoorde, vestingstadje Bredevoort en grensgemeente Winterswijk. De locatie is gesitueerd aan een rustige weg waardoor een natuurlijke uitstraling van het geheel uitgaat. Kenmerkend aan de ligging is de combinatie tussen landelijk wonen enerzijds en de bereikbaarheid van voorzieningen als winkels, scholen en recreatieve faciliteiten anderzijds.

De woonboerderij staat in het buurtschap ’t Klooster. Deze buurtschap is gesitueerd aan de noordkant van Aalten in een weids en glooiend landschap, afgewisseld met bomen, beken en boerderijen. De woning ligt in een natuurrijke omgeving, nabij gebieden als de Schaarsheide en Het Kloosterbos. Ongerepte zandpaden slingeren door het landschap en zijn voor zowel wandelaars als fietsers een ware belevenis.

De locatie ligt aan de Heidedijk 5 te Aalten. Woonboerderij ’t Lensink is in 1933 gebouwd. Door de grootte en ligging van de perceeloppervlakte is er voor de bewoners voldoende rust en ruimte.

Rond de woning bevindt zich een ruime tuin. Vanwege de open ligging kan er aan verschillende kanten van het prachtige uitzicht genoten worden. Tuinliefhebbers kunnen zowel in een sier- of moestuin hun hart ophalen. Voor de liefhebbers is de aangeboden locatie een ideale plek om van het echte buitenleven te genieten.

Omgeving

De gemeente Aalten is gelegen in het oostelijke deel van de Achterhoek (provincie Gelderland) tussen Varsseveld en Winterswijk. De gemeente telt ruim 27.000 inwoners. De gunstige ligging van de gemeente wordt benadrukt door de ligging aan de N313 (vanuit de Duitse grens richting Enschede). De A18 (richting Doetinchem) ligt op 8 kilometer afstand van Aalten-dorp. De gemeente Aalten bestaat uit 4 woonplaatsen te weten: Aalten, Dinxperlo, Bredevoort en De Heurne. Voorts kent de gemeente een aantal buurtschappen, te weten: Dale, Barlo, Haart, Heurne, 't Klooster, Lintelo en IJzerlo.

De gemeente heeft een uitgebreid en afwisselend winkelbestand, waaronder verschillende supermarkten, de grotere winkelketens, maar ook kleinere winkels voor specifieke diensten en producten. De markt vormt het gezellige middelpunt van het winkelhart van Aalten, alwaar het in de verschillende restaurants en cafés goed toeven is. Ook het historische vestingstadje Bredevoort is een bezoek waard.

In de gemeente is een ruim aanbod van scholen, zowel voor het primair-, speciaal- als het voortgezet onderwijs. Doetinchem is de dichtstbijzijnde plaats voor vervolgonderwijs. De gemeente Aalten beschikt tevens over een NS-station. Daarnaast zijn er verschillende busverbindingen aanwezig.

Lichtenvoorde maakt onderdeel uit van de gemeente Oost Gelre (in totaal ca. 30.000 inwoners). Het dorp zelf telt ca. 13.000 inwoners. Door de ligging aan de N18 is het dorp zowel in de richting van Doetinchem als in de richting van Enschede goed bereikbaar. Lichtenvoorde heeft een uitgebreid en afwisselend winkelbestand. Daarnaast staat het dorp bekend om het gezellige verenigings- en uitgaansleven.

Ook in Lichtenvoorde is een ruim aanbod van scholen beschikbaar. Groenlo en Doetinchem zijn de dichtstbijzijnde plaatsen voor vervolgonderwijs. Daarnaast zijn er in het dorp verschillende busverbindingen.

In de nabijgelegen grensgemeente Winterswijk (ca. 29.000 inwoners) zijn ook voorzieningen als een ziekenhuis, bioscoop en schouwburg aanwezig.
Overdracht Status Verkocht Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Halfvrijstaande woning Bouwperiode 1931-1944 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 115 m² Perceeloppervlakte 1245 m² Externe bergruimte 54 m² Inhoud 494 m³ Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Combi (Gas Combiketel) Buitenruimte Tuin Voortuin Hoofdtuin Voortuin Oppervlakte hoofdtuin 600 m² (20.0 m bij 30.0 m) Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van elektra en voorzien van water Isolatie Geen spouw Dak Soort dak Zadeldak Toelichting asbest beschoten Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie N Perceelnummer 643 Oppervlakte 1245 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Foto's

Route van naar Heidedijk 5, 7121 LM Aalten

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Neem contact met ons op

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor uw contactaanvraag, wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Jan Willem Klein Wolterink
Irma Schutte
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring