Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Spekkendijk 26 in De Heurne 7095 CE

Spekkendijk 26

7095 CE De Heurne
Prijs op aanvraag
Verkocht

Omschrijving

Aangeboden in de gemeente Aalten, in het prachtige landelijk gebied van de Achterhoek, een schitterend gelegen: Monumentale woonboerderij “De Welsker”.

Het U-vormige boerderijcomplex “De Welsker” is gelegen aan de Spekkendijk in De Heurne. Het geheel bestaat uit een voorhuis met achterhuis, een varkensschuur met langsdeel, een...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1825 Woonoppervlakte 300 m² Aantal kamers 6
Lees meer

Omschrijving

Aangeboden in de gemeente Aalten, in het prachtige landelijk gebied van de Achterhoek, een schitterend gelegen: Monumentale woonboerderij “De Welsker”.

Het U-vormige boerderijcomplex “De Welsker” is gelegen aan de Spekkendijk in De Heurne. Het geheel bestaat uit een voorhuis met achterhuis, een varkensschuur met langsdeel, een veeschuur en een veldschuur. De boerderij is al sinds de middeleeuwen belangrijk geweest voor de geschiedenis van de streek. Waardoor kan men ook spreken over “Scholte Welsker” of “Hof Welsker”. Het is een historische plek met een authentieke uitstraling. Het complex heeft daarom, m.u.v. de veldschuur, de status van rijksmonument.

De T-boerderij is gebouwd in 1825. Het gebouw bestaat uit een aan de linkerzijde onderkelderd voorhuis en een later aangebouwd achterhuis. Het interieur van het voorhuis heeft een 2-beukige indeling met een centrale gang. Aan de linkerzijde bevinden zich boven de opkamer twee slaapvertrekken. Aan de rechterzijde bevindt zich het hoofdvertrek. Rechts hiervan bevindt zich een bijkamer. Aan de linker achterzijde bevindt zich een spoelkeuken. De oppervlakte van het voorhuis is ca. 155 m² en de inhoud is ca. 1.000 m³. Het achterhuis is ingedeeld in een centraal deel met aan beide zijden twee grubstallen. De oppervlakte van het achterhuis is ca. 225 m².

De varkensschuur met aangebouwde langsdeel uit 1933 heeft een L-vormige plattegrond en is opgetrokken uit in kruisverband gemetselde rode baksteen. Zowel varkensstal als langsdeel tellen één bouwlaag. De varkensschuur heeft een oppervlakte van ca. 170 m².

Dwars gelegen aan de Spekkendijk bevindt zich een houten veeschuur, daterend uit de bouwfase van de boerderij vanaf 1825. De veeschuur heeft een oppervlakte van ca. 140 m².

De naast de veeschuur gelegen veldschuur heeft een oppervlakte van ca. 145 m². De houten veldschuur heeft geen monumentale status.

De monumentale woonboerderij ligt in De Heurne, in een uniek coulisselandschap, weids en glooiend, afgewisseld met bos en karakteristieke boerderijen. Een ideale omgeving om te wandelen en te fietsen. Door de idyllische ligging is het uitzicht aan alle kanten prachtig. Door de grootte van het perceel is er voldoende rust en ruimte voor de bewoners.

De aangeboden locatie heeft een oppervlakte van ca. 13.000 m². Het boerderijcomplex kent fors achterstallig onderhoud en dient grondig gerenoveerd te worden. Vanwege de status van rijksmonument zullen de daarvoor geldende regels in acht genomen moeten worden.

Bijzonder aan de aangeboden locatie is dat er ondanks de historische achtergrond mogelijkheden zijn voor nieuwe functies, mits het monument behouden blijft. Binnen het bestemmingsplan zijn er namelijk verschillende alternatieven om op het complex nieuwe functies te realiseren, bijvoorbeeld op het terrein van recreatie, zorg of ambachtelijk bedrijf.

Omgeving

De Heurne is een levendige kern tussen Aalten en het grensdorp Dinxperlo en telt in totaal ca. 1.000 inwoners. De woonboerderij is gelegen op ca. 2,0 kilometer van Dinxperlo en op ca. 6,0 kilometer van Aalten.

Aalten en Dinxperlo vormen samen de gemeente Aalten. De gemeente telt in totaal ca. 27.500 inwoners. Aalten zelf (ca. 19.000 inwoners) is een levendig dorp in de Achterhoek. De gunstige ligging van de gemeente wordt benadrukt door de ligging aan de N313 (vanuit de Duitse grens richting Enschede). De A18 (richting Doetinchem) ligt op ca. 8 kilometer afstand van Aalten-dorp. De gemeente Aalten bestaat uit de woonplaatsen Aalten, Dinxperlo, Bredevoort en De Heurne en de buurtschappen Barlo, Dale, Haart, Heurne, 't Klooster, Lintelo en IJzerlo. Aalten kenmerkt zich als een vriendelijke gemeente, met een ruim winkelbestand, goede basisscholen en voortgezet onderwijs, een actief verenigingsleven en ruime sportfaciliteiten. De gemeente Aalten beschikt tevens over een NS-station. Daarnaast zijn er verschillende busverbindingen.

Dinxperlo (ca. 8.500 inwoners) is een uniek dorp door de ligging aan de grens met Duitsland en de eeuwenoude nauwe banden met het aangrenzende Duitse dorp Suderwick. Dinxperlo staat daarom ook bekend om de internationale contacten, activiteiten en samenwerkingsverbanden. Dinxperlo beschikt over een compleet winkelaanbod. Ook op het gebied van onderwijs zijn alle gangbare richtingen voor primair onderwijs aanwezig.

De aangeboden locatie aan de Spekkendijk 26 is een uniek object op een prachtige plek: een rijksmonumentale woonboerderij, passend in een groen, natuurrijk landschap. Door de bijzondere status van de boerderij ontstaat een uitdagende combinatie tussen historisch wonen enerzijds en mogelijkheden voor nieuwe functies anderzijds.

Wenst u meer informatie over deze prachtig gelegen woonboerderij, of wenst u een bezichtiging van de locatie, neem dan contact op met ons kantoor. Ons telefoonnummer is 0543-478113.
Overdracht Status Verkocht Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1825 Bouwjaar toelichting In de periode 1825 to 1933 aangepast en uitgebreid Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 300 m² Perceeloppervlakte 13000 m² Overige inpandige ruimte 395 m² Externe bergruimte 295 m² Inhoud 1000 m³ Aantal kamers 6 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Geen isolatie Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Aan te leggen Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Garage Geen garage Dak Soort dak Schilddak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand Onderhoud binnen Slecht Toelichting onderhoud binnen Behoeft grondige renovatie Onderhoud buiten Slecht Toelichting onderhoud buiten Behoeft grondige renovatie Huidig gebruik Buiten gebruik Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Dinxperlo Sectie F Perceelnummer 480 Oppervlakte 13000 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Spekkendijk 26, 7095 CE De Heurne

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Neem contact met ons op

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor uw contactaanvraag, wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Jan Willem Klein Wolterink
Irma Schutte
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.