Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Pellendijk 4 in Westendorp 7054 AL

Pellendijk 4

7054 AL Westendorp
Prijs op aanvraag
Te koop

Omschrijving

Aangeboden in het prachtige landelijke gebied van Westendorp, tussen Varsseveld en Doetinchem, een

Landhuis met Paardenbedrijf / Manegecomplex

Landhuis
Het royale landhuis (1999) bestaat uit 2 wooneenheden, de totale inhoud bedraagt ca. 1.250 m³. Woonoppervlakte ruim 360 m².
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 360 m² Aantal kamers 8 Bijzonderheden Dubbele bewoning aanwezig, toegankelijk voor ouderen
Lees meer

Omschrijving

Aangeboden in het prachtige landelijke gebied van Westendorp, tussen Varsseveld en Doetinchem, een

Landhuis met Paardenbedrijf / Manegecomplex

Landhuis
Het royale landhuis (1999) bestaat uit 2 wooneenheden, de totale inhoud bedraagt ca. 1.250 m³. Woonoppervlakte ruim 360 m².

Indeling hoofdwoonhuis:
Begane grond: centrale hal, toilet, entree hoofdwoonhuis, woonkamer met open haard, ruime woonkeuken met inbouwapparatuur, bijkeuken, kelder.
Verdieping: overloop, 5 ruime slaapkamers, moderne badkamer.

Indeling tweede woonhuis:
Begane grond: entree, hal, toilet, keuken, woonkamer met schouw en tegeltableau, slaapkamer en badkamer.
Verdieping: de mogelijkheid is aanwezig om op de eerste verdieping slaapkamers te creëren / af te splitsen van de hoofdwoning.

Het landhuis is voorzien van alle in het buitengebied gangbare voorzieningen zoals gas, water, elektra en riool. De verwarming geschiedt door middel van CV (1999). Rondom het landhuis is een prachtige tuin in parkstijl aangelegd. Het geheel biedt een zeer verzorgde aanblik.

Bedrijfsgebouwen en omliggend terrein
Het managecomplex bestaat uit een hoofdgebouw met binnenmanege van 20 m x 45 m met daarnaast 15 ruime paardenboxen, kantine, opzadelruimte, kantoor, wasplaatsen, solarium, poetsplaatsen, toiletten, bergruimte en opslagruimten. Het geheel is professioneel en praktisch opgezet en bevindt zich in een zeer goede staat van onderhoud.

Op locatie staat een degelijke kapschuur (350 m²) met 5 ruime paardenboxen en deels afsluitbare stallingruimte voor vrachtwagens en ander groot materieel.

Achter het managecomplex bevindt zich de buitenpiste van 85 m x 85 m met longeercirkel en trainingsmolen. Naast de gebouwen ligt landbouwgrond, op dit moment in gebruik als weiland.

De bedrijfsgebouwen hebben een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 2.000 m² en zijn geschikt te maken voor nieuwe functies, al dan niet in combinatie met de paardenhouderij.

Omschrijving Totaal:
De locatie betreft een modern en kwalitatief zeer goed paardenbedrijf in gebruik als africhtings-, trainings- en pensionstal (bouwjaar 1998). Het object is gelegen in het buitengebied in de omgeving van Doetinchem en is daardoor zeer goed bereikbaar via de A12 en A18. Deze unieke locatie bestaat uit een royaal landhuis (geschikt voor dubbele bewoning) en een managecomplex.

De totale grondoppervlakte is 37.275 m², waarvan ca. 2,6 hectare aan weiland, met nog een extra ponystal.
De locatie is vanwege de ligging, de aanwezige woningen en de bedrijfsgebouwen ook bijzonder geschikt voor alternatieve functies zoals recreatie, zorg, opslag of ambachtelijk bedrijf.

Omgeving

Achterhoek

De Achterhoek is een streek in het oosten van Nederland in de provincie Gelderland. In het Achterhoeks coulisselandschap is veel en geschakeerd natuurschoon te vinden. Bossen, heide, weides en houtsingels wisselen elkaar af in een licht heuvelachtig gebied. De Achterhoek is rijk aan kastelen, landgoederen en landhuizen.

In 2005 heeft er in de Achterhoek een gemeentelijke herindeling plaatsgevonden. De stad Doetinchem (ca. 10 autominuten van de locatie) vervult vanwege haar omvang (57.000 inwoners) een centrumfunctie op maatschappelijk, cultureel en economisch terrein in de Achterhoek. Doetinchem heeft voorzieningen als een ruim winkelbestand, onderwijsinstellingen, een ziekenhuis, bioscoop, muziekschool en theater.

Westendorp
Westendorp is een levendige buurtschap tussen Varsseveld en Doetinchem, op ca. 2 autominuten van de snelweg A 18 (richting Doetinchem). De buurtschap telt in totaal ca. 1.115 inwoners. Westendorp maakt deel uit van de gemeente Oude IJsselstreek (in totaal ca. 40.000 inwoners). Deze gemeente kenmerkt zich als vriendelijk, met een ruim winkelbestand, goede basisscholen en voortgezet onderwijs, een zeer actief verenigingsleven en ruime sportfaciliteiten.

Het buitengebied van de gemeente Oude IJsselstreek laat van oudsher veel afwisseling zien. Bossen, akkers en karakteristieke boerderijen bepalen het landschapsbeeld. De prachtige natuur leent zich perfect voor ontspanning en inspanning. Zowel inwoners als toeristen maken gebruik van sportieve mogelijkheden als fietsen, wandelen of paardrijden.

De aangeboden locatie vormt een uniek object op een unieke locatie: een modern, goed onderhouden paardencomplex, goed bereikbaar en gelegen in een prachtig groen, natuurrijk landschap.

Wat dit object verder bijzonder maakt is dat er binnen het bestemmingsplan mogelijkheden zijn op het complex nieuwe functies te realiseren, bijvoorbeeld op het terrein van recreatie, zorg, transport of ambachtelijk bedrijf. Vraag ons naar de voorwaarden en mogelijkheden.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwperiode 1991-2000 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Vrij uitzicht, buiten bebouwde kom en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 360 m² Perceeloppervlakte 37275 m² Inhoud 1250 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Combi-ketel Bouwjaar C.V.-Ketel 2000 Isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Gedeeltelijk dubbel glas, Volledig geïsoleerd Combiketel Ja Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van verwarming, Voorzien van elektra, Voorzien van water, Met vliering Isolatie Muurisolatie, Dubbel glas Parkeergelegenheid Garage Carport Toelichting Compleet manegecomplex Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Dubbele bewoning aanwezig, toegankelijk voor ouderen Onderhoud binnen Uitstekend Toelichting onderhoud binnen Degelijke bouw Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Bedrijfswoning Voorzieningen Mechanische ventilatie Ja Rolluiken Ja Zonwering Ja Kadaster: E 3855 Varsseveld Oppervlakte 35165 m² Kadaster: e 3850 Varsseveld Oppervlakte 2110 m²

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen naar uw kennissenkring!
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Neem contact met ons op

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor uw contactaanvraag, wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Jan Willem Klein Wolterink
Irma Schutte
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.